Főoldal
Rólunk
Történetek
Hírek
Sikerlisták
Felhasználók
Segítség

Karakterkészítés és regényírás by Tom Farr

A jól megválasztott karakterek, és az ő döntéseik vezetnek egy sztorit. Mikor a Star Wars: Az ébredő erő kijött, sok régi rajongót csak a már ismert, és szeretett karakterek miatt vonzott a történet. Luke Skywalker, Leia hercegnő, és Han Solo mind ikonikus karakterek, akárcsak Darth Vader, C3PO, R2D2, és Chewbacca. Ők tették az eredeti Star Wars trilógiát ilyen erőteljes történetté, amilyenné vált.

május 5, 2018

Átmeneti e-mail címmel leadott szavazatok

Az átmeneti e-mail címmel leadott szavazatok sértik a tisztességes játék lebonyolítását.

április 11, 2018

5 hiba, amit írás során vétettem

„Nehéz, képzeletbeli köd ereszkedett a helységre. Az ablakon csak kevés napfény áramlott be. Odakint sem volt valami jó idő. Az egész szoba hideget árasztott. A fehér falak, és a fehér kőpadló ridegnek, és ismeretlennek mutatta az egész kórházi szobát. A bal oldali falnál egy ágy állt. Az egész szoba berendezését csak ez az ágy és egy kis fehér kanapé alkotta. A csendet csak az EKG hangja zavarta meg. Sípolása élesen vágott az emberi fül hallójárataiba. Az ágyon egy rózsaszín hajú lány feküdt. Valamikor még vidáman múlatta az időt barátaival, most pedig itt fekszik ezen a kórházi ágyon, mint valami élettelen tárgy. Egyetlen jele annak, hogy még él, az a fel-lemozgó mellkasa. Lassan de biztosan, már egyedül lélegzik. Egy napja vették le a lélegeztető gépről. Az elmúlt napok eseményei megrázóak voltak a lány számára, és az őt körülvevő emberek számára is.”

április 1, 2018

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és vegyél részt a döntéshozatalban

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol releváns kérdéseket vitatunk meg, és szavazásokat indítunk az oldal működésével kapcsolatban.

február 25, 2018

3 lényeges különbség a nyomtatott regények, és az online folytatásos regények között

Regényt olvasni jó. Fejleszti a szókincsünk, a képzeletünk, a karakterekkel együtt átélt események hatására empatikusabbak leszünk, vagy például segít a koncentrációban is. Az olvasás jótékony hatásaival több száz oldalt lehetne megtölteni, akár a régmúlt időket vesszük alapul, akár a jelen korban kutatgatunk. Olvasni minden korban fontos volt és lesz, de az idő múlásával és a technika rohamos fejlődésével újabb és újabb lehetőségek nyílnak arra, hogy sokkal több művel ismerkedhessünk meg, vagy akár mi magunk is írjunk egyet. A számítógép és az internet korában erre már könnyen lehetőségünk van. A megváltozott platform máshol is változásokat eredményezett. Megszülettek az online folytatásos regények.

február 12, 2018

5 tipp több nézőpontú történet írásához az olvasó figyelmének fenntartásával

Szeretem a pörgős regényeket, melyek sok háromdimenziós szereplőt vonultatnak fel, és több szemszögből íródtak. A több nézőpontból íródott könyvek, könnyen kiragadhatják a történetből az olvasót, zavarosak lehetnek, és olyan érzést kelthetnek az olvasókban, hogy eltávolodnak a főszereplőtől. Íme, hogy én mit teszek, hogy fenntartsam az olvasók figyelmét.

január 18, 2018

Élesített fejlesztések és Facebook csoport

Az utóbbi időben élesítettünk néhány fejlesztést, melyről eddig kizárólag a Facebook oldalunkon adtunk tájékoztatást, de szeretnénk, ha azok is értesülnének ezekről, akik nem követnek minket a közösségi médiában.

január 10, 2018

Polc.eu a Facebookon

Már a fejlesztés első lépéseinél létrehoztuk az oldalhoz tartozó Facebook oldalt is. Úgy gondoljuk, hogy ezen keresztül könnyebben tudtok majd kommunikálni velünk, illetve egymással.

december 3, 2017

Megnyitottunk

A Polc gondolata 2015-ben fogalmazódott meg először. Akkor még egy történetet feldolgozó verzióban került az azt elbíráló diplomabizottság elé, nélkülözve mindenféle háttérfolyamatot. Azóta eltelt két esztendő, és az elképzelés alapjaiban változott meg. A logó és a név maradt, ahogy az irodalomhoz kötődés is. Azonban minden más szinte teljesen megváltozott.

november 24, 2017

A III. Országos Star Wars rajongói találkozón jártunk

November 11-én került megrendezésre a III. Országos Star Wars rajongói találkozó, melynek a Lurdy Ház adott otthont. Töredelmesen bevallom, hogy körülbelül két évvel ezelőttig nem láttam teljes egészében egyik filmet sem, viszont nyilvánvalóan tisztában voltam a jelenséggel. Gyakorlatilag nincs olyan hely, ahová, ha elmész, nem találkozol valamilyen formában a Star Wars valamilyen elemével. A boltban a reggeliző pehelytől a ketchupön át a pólókig szinte mindenre rányomják az ikonikus szereplők arcmását a minél nagyobb fogyasztás reményében. Merthogy igen, mindent el lehet adni ezzel a branddel, és ez nemcsak most van így, hogy a Disney szinte minden nap ontja magából az újabbnál újabb kis hírmorzsákat a következő filmekről. Tény, hogy reneszánszát éli a Star Wars széria, de a gépezet sohasem állt le, és ez szinte hihetetlen.

november 24, 2017