Főoldal
Rólunk
Hírek
Sikerlisták
Felhasználók
Segítség

3 lényeges különbség a nyomtatott regények, és az online folytatásos regények között

Regényt olvasni jó. Fejleszti a szókincsünk, a képzeletünk, a karakterekkel együtt átélt események hatására empatikusabbak leszünk, vagy például segít a koncentrációban is. Az olvasás jótékony hatásaival több száz oldalt lehetne megtölteni, akár a régmúlt időket vesszük alapul, akár a jelen korban kutatgatunk. Olvasni minden korban fontos volt és lesz, de az idő múlásával és a technika rohamos fejlődésével újabb és újabb lehetőségek nyílnak arra, hogy sokkal több művel ismerkedhessünk meg, vagy akár mi magunk is írjunk egyet. A számítógép és az internet korában erre már könnyen lehetőségünk van. A megváltozott platform máshol is változásokat eredményezett. Megszülettek az online folytatásos regények.

február 12, 2018

5 tipp több nézőpontú történet írásához az olvasó figyelmének fenntartásával

Szeretem a pörgős regényeket, melyek sok háromdimenziós szereplőt vonultatnak fel, és több szemszögből íródtak. A több nézőpontból íródott könyvek, könnyen kiragadhatják a történetből az olvasót, zavarosak lehetnek, és olyan érzést kelthetnek az olvasókban, hogy eltávolodnak a főszereplőtől. Íme, hogy én mit teszek, hogy fenntartsam az olvasók figyelmét.

január 18, 2018

Élesített fejlesztések és Facebook csoport

Az utóbbi időben élesítettünk néhány fejlesztést, melyről eddig kizárólag a Facebook oldalunkon adtunk tájékoztatást, de szeretnénk, ha azok is értesülnének ezekről, akik nem követnek minket a közösségi médiában.

január 10, 2018

Polc.eu a Facebookon

Már a fejlesztés első lépéseinél létrehoztuk az oldalhoz tartozó Facebook oldalt is. Úgy gondoljuk, hogy ezen keresztül könnyebben tudtok majd kommunikálni velünk, illetve egymással.

december 3, 2017

Megnyitottunk

A Polc gondolata 2015-ben fogalmazódott meg először. Akkor még egy történetet feldolgozó verzióban került az azt elbíráló diplomabizottság elé, nélkülözve mindenféle háttérfolyamatot. Azóta eltelt két esztendő, és az elképzelés alapjaiban változott meg. A logó és a név maradt, ahogy az irodalomhoz kötődés is. Azonban minden más szinte teljesen megváltozott.

november 24, 2017

A III. Országos Star Wars rajongói találkozón jártunk

November 11-én került megrendezésre a III. Országos Star Wars rajongói találkozó, melynek a Lurdy Ház adott otthont. Töredelmesen bevallom, hogy körülbelül két évvel ezelőttig nem láttam teljes egészében egyik filmet sem, viszont nyilvánvalóan tisztában voltam a jelenséggel. Gyakorlatilag nincs olyan hely, ahová, ha elmész, nem találkozol valamilyen formában a Star Wars valamilyen elemével. A boltban a reggeliző pehelytől a ketchupön át a pólókig szinte mindenre rányomják az ikonikus szereplők arcmását a minél nagyobb fogyasztás reményében. Merthogy igen, mindent el lehet adni ezzel a branddel, és ez nemcsak most van így, hogy a Disney szinte minden nap ontja magából az újabbnál újabb kis hírmorzsákat a következő filmekről. Tény, hogy reneszánszát éli a Star Wars széria, de a gépezet sohasem állt le, és ez szinte hihetetlen.

november 24, 2017