Főoldal
Rólunk
Történetek
Hírek
Sikerlisták
Felhasználók
Segítség

A fülszövegről

január 14, 2019

Idegen szavak toldalékolása

szeptember 20, 2018

Üzenőfal

Már jó ideje beígértünk nektek egy felületet az oldalon belül, ahol kisebb üzeneteket, gondolatokat oszthattok meg az olvasóitokkal, egymással, reflektálhattok a másik bejegyzéseire, és kapcsolatba tudtok lépni egy-egy felhasználóval. Most élesítettük az üzenőfal első verzióját, reméljük, hogy örömötöket lelitek majd benne.

augusztus 25, 2018

Karakterkészítés és regényírás by Tom Farr

A jól megválasztott karakterek, és az ő döntéseik vezetnek egy sztorit. Mikor a Star Wars: Az ébredő erő kijött, sok régi rajongót csak a már ismert, és szeretett karakterek miatt vonzott a történet. Luke Skywalker, Leia hercegnő, és Han Solo mind ikonikus karakterek, akárcsak Darth Vader, C3PO, R2D2, és Chewbacca. Ők tették az eredeti Star Wars trilógiát ilyen erőteljes történetté, amilyenné vált.

május 5, 2018

Átmeneti e-mail címmel leadott szavazatok

Az átmeneti e-mail címmel leadott szavazatok sértik a tisztességes játék lebonyolítását.

április 11, 2018

5 hiba, amit írás során vétettem

„Nehéz, képzeletbeli köd ereszkedett a helységre. Az ablakon csak kevés napfény áramlott be. Odakint sem volt valami jó idő. Az egész szoba hideget árasztott. A fehér falak, és a fehér kőpadló ridegnek, és ismeretlennek mutatta az egész kórházi szobát. A bal oldali falnál egy ágy állt. Az egész szoba berendezését csak ez az ágy és egy kis fehér kanapé alkotta. A csendet csak az EKG hangja zavarta meg. Sípolása élesen vágott az emberi fül hallójárataiba. Az ágyon egy rózsaszín hajú lány feküdt. Valamikor még vidáman múlatta az időt barátaival, most pedig itt fekszik ezen a kórházi ágyon, mint valami élettelen tárgy. Egyetlen jele annak, hogy még él, az a fel-lemozgó mellkasa. Lassan de biztosan, már egyedül lélegzik. Egy napja vették le a lélegeztető gépről. Az elmúlt napok eseményei megrázóak voltak a lány számára, és az őt körülvevő emberek számára is.”

április 1, 2018

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és vegyél részt a döntéshozatalban

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol releváns kérdéseket vitatunk meg, és szavazásokat indítunk az oldal működésével kapcsolatban.

február 25, 2018

3 lényeges különbség a nyomtatott regények, és az online folytatásos regények között

Regényt olvasni jó. Fejleszti a szókincsünk, a képzeletünk, a karakterekkel együtt átélt események hatására empatikusabbak leszünk, vagy például segít a koncentrációban is. Az olvasás jótékony hatásaival több száz oldalt lehetne megtölteni, akár a régmúlt időket vesszük alapul, akár a jelen korban kutatgatunk. Olvasni minden korban fontos volt és lesz, de az idő múlásával és a technika rohamos fejlődésével újabb és újabb lehetőségek nyílnak arra, hogy sokkal több művel ismerkedhessünk meg, vagy akár mi magunk is írjunk egyet. A számítógép és az internet korában erre már könnyen lehetőségünk van. A megváltozott platform máshol is változásokat eredményezett. Megszülettek az online folytatásos regények.

február 12, 2018

5 tipp több nézőpontú történet írásához az olvasó figyelmének fenntartásával

Szeretem a pörgős regényeket, melyek sok háromdimenziós szereplőt vonultatnak fel, és több szemszögből íródtak. A több nézőpontból íródott könyvek, könnyen kiragadhatják a történetből az olvasót, zavarosak lehetnek, és olyan érzést kelthetnek az olvasókban, hogy eltávolodnak a főszereplőtől. Íme, hogy én mit teszek, hogy fenntartsam az olvasók figyelmét.

január 18, 2018

Élesített fejlesztések és Facebook csoport

Az utóbbi időben élesítettünk néhány fejlesztést, melyről eddig kizárólag a Facebook oldalunkon adtunk tájékoztatást, de szeretnénk, ha azok is értesülnének ezekről, akik nem követnek minket a közösségi médiában.

január 10, 2018