Aniu36 2021. február 21.

Szamuráj lélek és indián szív

„Az otthonod ott van, ahol a lelked szabadabban szárnyal, mint sas a végtelen égbolton. Szívedben pedig a boldogságtól túlcsordul az érzések folyama, mint a nagy folyó áradáskor.”

Minori egyetlen dologra vágyott, viszont látni fogadott testvérét, mielőtt kettétört pengeként végzi. A mindig vidám és cserfes Lisa volt az első és az utolsó barátja. A lány elutazott, de nem ment vissza Japánba, ahogy azt évekkel ezelőtt megígérte. Minori Lisa keresésére indul, hátrahagyva hazáját, ám nem térhet egyhamar haza. Ismeretlen földre hajózik, amit a messziről jöttek csak Újvilágként emlegetnek. Útja Lisához az indiánok területére viszi, ahol összefut egy kérlelhetetlen sziú harcossal.

Fekete-Agyar megvetése izzó parázsként ég a fehér arcú ember iránt. Minorinál sápadtabbal pedig aligha találkozott, de bátorsága és egyenes jelleme elgondolkodtatja a férfit.

Két nép szülötte, különböznek, mint nap és a hold, egyvalami mégis közös bennük. Ősi titkok tudói, a farkasok vérének hordozói.
Egy véletlen találkozás folytán a sors kerekei kegyetlenül mozgásba lendülnek. Végzetüket a csillagok írták az éjkék égboltra, hogy megmásíthatatlanul ragyogják be a jövő ösvényét. A férfi kénytelen hinni ebben, a nő elutasítja…

Történet barátságról, büszkeségről, becsületről, hovatartozásról és szerelemről.

0 komment
Aniu36 2021. április 7.

Iteru ékköve – A Szahmeiek öröksége

Egyiptom, a csodák és az istenek földje, ahol évezredes misztériumok rejtőznek a forró homok alatt…

Halkan suttogja dalát a Nílus, ősi habjai történetet mesélnek, szavai túllépnek az időn, hogy eldúdolják titkaikat.

Szatiah népe vérvonalának örököse, kinek eljövendő feladata felmenői helyett harcba szállni a maat érdekében.
Gyűlölt nagybátyja csúfos vereséget szenved esküdt ellenségétől, Hatti az összeomlás szélére kerül, Alaszijára a kiszolgáltatott vazallus államok végzete vár. Szülőföldje számára egyetlen úton szerezhet biztos védelmet, a hódító szabályokkal teli udvarába kell mennie. A lánynak azonban nincs egyszerű dolga, katonának nevelték, távol állnak tőle a palota parfümfelhőben illatozó intrikái és a politika szövevényes útvesztői.
A régmúlt lidércei ősei veszedelmes hivatásába űzik, pengeélen kénytelen egyensúlyozni, hogy életben maradjon és kiállhasson elvei mellett.

Ramszesz a virágzó Kemet erőskezű fáraója, ellenségei rettegik a nevét, népe istenként tiszteli. A hatalom azonban súlyos teher, ám muszáj irányítania egy hatalmas, mások által igencsak áhított birodalmat, ráadásul még egy rakoncátlan hitvest is a nyakába sóztak.

Sorsuk fonalai kibogozhatatlanul összefonódnak, az árnyak között rég elfeledett féligazságok lapulnak, az élet homokja kegyetlenül pereg, szusszanásnyi időt sem engedve, és semmi nem az, aminek látszik.

4 komment

Aniu36

ookami.aniu36@gmail.com

2

történet