melindafromthemoon 2020. május 19.

Egyiptom Macskái és az Aranysárkány Rend

Sitara Menheperré sohasem szeretett volna Théba királynője lenni, az maradjon csak a nővére dolga. Ő teljesen jól megvolt lázadó, oroszlánvérű hercegnőként, akinek az élete csupa kaland és vadulás. Nagyapja mégsem hagyja nyugodni, mindent megtesz azért, hogy unokájából legalább a Holdistennőként tisztelt Básztet főpapnője váljon, ő pedig mindent megtesz, hogy uralkodói kötelességeinek ne a megszokott és elvárt módon tegyen eleget.

Mahado Szekhemré sohasem szerette volna Amon-Ré, a Napisten főpapjaként minden idejét egy templom falai között tölteni. Sokkal inkább élvezi tagságát mágusként az Aranysárkány Rend soraiban, a birodalom védelmezőjeként. Valami mégis a papság felé taszítja, mégpedig kötelessége, hogy a Nap főpapjaként feleségül vegye a Hold leendő főpapnőjét, a királynő húgát, s a nép örömét lelhesse a huszonnyolc évenként megrendezett Hold és Nap egyesülése ünnepségen.

Kapcsolatukat bonyolítja, hogy Sitara makacs, vad és szenvedélyes, s ösztönösen kerüli meg, vagy éppen hagyja figyelmen az értelmetlennek ítélt szabályokat. Mahado ellenben komoly, megfontolt, igyekszik minden lehetséges szabálynak és elvárásnak megfelelni, s ez várja el másoktól is.

Egyiken sem akarják a házasságot, mindketten másra vágynak, de hamarosan kiderül, leendő frigyük miatt kell legkevésbé aggódniuk. Az eddig virágzó, aranykorát élő birodalom rendjét és harmóniáját váratlan veszedelem zavarja meg. Valaki sorra pusztítja el Egyiptom, s egyben a Rend egyik alapját képező aranysárkányokat, s a nép sejti, utánuk a macskavérűek következnek. Thébában kitör a pánik, ami lassan átragad a környező településekre, s végül egész Egyiptom területére.

De mi köze mindehhez a mágiának? Miért vannak Egyiptomban aranysárkányok és macskavérűek? Milyen hatással lesz a rejtelmes veszedelem Théba városára, Mahado és Sitara kapcsolatára? Sikerül-e az Aranysárkány Rendnek és a macskavérűeknek megmentenie Egyiptomot és népüket? Miképpen küzdenek meg az újabb és újabb problémákkal? Ha érdekel, olvasd el ezt a könyvet, és kiderül!

Figyelmeztetés: A történet nagy része a képzelet szüleménye és merőben elrugaszkodik az akkori egyiptomi valóságtól. Lényegében egy alternatív ókori Egyiptomban játszódik.

A regény saját történet!
MINDEN JOG FENNTARTVA!!!

0 komment

melindafromthemoon

Melinda93@gmail.hu

1

történet