Kedvencekhez adás

Iteru ékköve – A Szahmeiek öröksége

Fülszöveg:

Egyiptom, a csodák és az istenek földje, ahol évezredes misztériumok rejtőznek a forró homok alatt…

Halkan suttogja dalát a Nílus, ősi habjai történetet mesélnek, szavai túllépnek az időn, hogy eldúdolják titkaikat.

Szatiah népe vérvonalának örököse, kinek eljövendő feladata felmenői helyett harcba szállni a maat érdekében.
Gyűlölt nagybátyja csúfos vereséget szenved esküdt ellenségétől, Hatti az összeomlás szélére kerül, Alaszijára a kiszolgáltatott vazallus államok végzete vár. Szülőföldje számára egyetlen úton szerezhet biztos védelmet, a hódító szabályokkal teli udvarába kell mennie. A lánynak azonban nincs egyszerű dolga, katonának nevelték, távol állnak tőle a palota parfümfelhőben illatozó intrikái és a politika szövevényes útvesztői.
A régmúlt lidércei ősei veszedelmes hivatásába űzik, pengeélen kénytelen egyensúlyozni, hogy életben maradjon és kiállhasson elvei mellett.

Ramszesz a virágzó Kemet erőskezű fáraója, ellenségei rettegik a nevét, népe istenként tiszteli. A hatalom azonban súlyos teher, ám muszáj irányítania egy hatalmas, mások által igencsak áhított birodalmat, ráadásul még egy rakoncátlan hitvest is a nyakába sóztak.

Sorsuk fonalai kibogozhatatlanul összefonódnak, az árnyak között rég elfeledett féligazságok lapulnak, az élet homokja kegyetlenül pereg, szusszanásnyi időt sem engedve, és semmi nem az, aminek látszik.